Formand: Læg priser åbent frem

Torben Hansen opfordrer grovvarefirmaerne til at komme ud over kanten og lægge priserne på planteværnsmidlerne åbent frem.

»Jeg er frustreret over, at vi som landmænd ikke kan få oplyst priserne på planteværnsmidler noget før. Jeg ved ikke, om grovvarefirmaerne kører en skjult dagsorden, hvor de først melder priserne ud så sent i foråret, at de ved, at landmændene har travlt i marken,« siger Torben Hansen, formand for Landsudvalget for Planteproduktion.

Han opfordrer derfor grovvarefirmaerne til at komme ud over kanten og lægge priserne åbent frem.

Kræv priser oplyst

»Det er en ærlig sag, at grovvarefirmaerne skal have en avance på de enkelte produkter. Men vi skal have et åbent marked med en fri konkurrence. Det sikrer vi kun ved, at grovvarefirmaerne i god tid, inden landmændene skal bruge midlerne, oplyser, hvad de enkelte midler koster,« siger Torben Hansen.

Han mener samtidig, at det er vigtigt, at man som landmand kræver at få priserne oplyst, inden man får midlerne udleveret.

Indkøbsforeninger blomstrer

Torben Hansen mener, at den manglende åbenhed om priserne på planteværnsmidler får flere landmænd til at købe deres planteværnsmidler gennem en indkøbsforening.

»Den manglende gennemskuelighed har skabt en tydelig trend, hvor mange landmænd i stedet for at handle individuelt køber planteværnsmidlerne gennem en indkøbsforening. Men som landmænd må vi kræve et marked med fri konkurrence, hvor priserne er tilgængelige i så god tid, at vi er i stand til at købe de midler, der giver os den bedste indtjening i marken,« siger Torben Hansen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle