Formand: Miljøvismænds anbefalinger giver ingen mening

»Jeg håber, miljøvismændene vil sætte sig mere ind i det komplekse stof, inden de kommer med andre rapporter«.

Så kontant var udmeldingen fra Ib W. Jensen, formand for Fyns Familielandbrug, på foreningens årlige generalforsamling.

Ib W. Jensen har svært ved at se, hvordan udledningen af drivhusgasser skulle blive mindre ved at lægge afgifter på husdyr og markafgrødder, som vismændene anbefaler.

I stedet frygter formanden, at det vil lukke landbrug i Danmark og i stedet flytte produktionen til udlandet, hvor de udleder mere CO2 pr. kilo produceret kød, end man gør herhjemme.

Også de fire nedsatte vandråd på Fyn fik et par ord med på vejen. Ifølge GEUS skal mange vandløb på især Fyn kunne aflede dobbelt så meget vand i fremtiden i forhold til det, de er dimensioneret til.

»Uagtet at mange mennesker i Danmark synes, at det er herligt med masser af vand i markerne, så er vi altså nødt til at tilpasse os klimaforandringerne. Jeg håber, Folketinget på basis af ekspertudvalget om vandløb vil lave en ny landløbslov, der vil gøre det lettere at udvide vandløbene, hvor det er nødvendigt - selvfølgelig under hensyntagen til naturen«, sagde Ib W. Jensen.

Han valgte også at understrege, at det udelukkende er det frie marked, der bestemmer, i hvor stor hastighed omlægningen til økologi skal ske.

»Det indebærer, at der hele tiden vil være mennesker, der køber det, der er billigt. Derfor er 100 procent økologi svært at få øje på uanset den særlige kvalitet«, sagde Ib W. Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle