Formandsduo genvalgt

Nordjyske Niels Petersen Qvist og sønderjyske Tonny Hansen tager fat på deres tredje periode som formand og næstformand.

Valgt uden modkandidater - og med klapsalver. Dermed kunne Niels Petersen Qvist og Tonny Hansen i lørdags tage fat på deres tredje periode som henholdsvis formand og næstformand i Danske Deltidslandmænd.

Forud havde de to aflagt beretning på skift - og også på skift kommenteret de hele 26 indlæg i debatten efter beretningen.

Mange af slagsen

Adskillige landboforenings- og familielandbrugsforeningsformænd og direktører fra nogle af de store rådgivningsfirmaer havde fulgt indbydelsen til at overvære årsmødet. Et fingerpeg om deltidslandmændenes stigende betydning, eftersom omkring 25.000 af Landbrug & Fødevarers 37.000 medlemmer på primærsiden teknisk set kan betegnes som deltidsbrugere.

"I er bindeleddet til det øvrige samfund og erhvervets ambassadører," sagde ordstyreren, L&F's viceformand, Niels Jørgen Pedersen, i sin velkomst til forsamlingen.

Niels Petersen Qvist slog fast, at Danske Deltidslandmænd fortsat vil være garant for mangfoldigheden i landbruget og på landet.

"Den målsætning står fast," sagde han. Samtidig betonede han, at udvalget har et stadigt stigende behov for at gøre sig synlig over for potentielle, nye medlemmer, og for at få oprettet valgprocedurer lokalt og til landsudvalget.

"Efter at foreningerne er opdelt efter regioner, og der er lavet rådgivningsselskaber, kan det være noget uklart, hvordan valgene skal ske. Jeg vil kraftigt opfordre til, at man går i gang med opgaven. Der skal helst være nye kandidater lokalt, så vi kan forny os i udvalget," sagde formanden.

Nogle af de delegerede foreslog lavere kontingent for deltidslandmænd med lav omsætning. Men det kunne Niels Petersen Qvist ikke imødekomme. I stedet kom han med en klar opfordring til opbakning til udvalget.

"Hvis vi fra udvalgets side skal øge vores gennemslagskraft, skal vi have et stærkt bagland. Vi fylder alt for lidt i forhold til vores relative antal," fastslog formanden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle