Forskere skal høre om klima i Danmark

L&F er medarrangør af international konference om, hvordan landbrugets klimabelastning kan gå i nul.

Hvem skal man spørge, når man er en anerkendt verdensomspændende organisation, der vil holde konference om, hvordan man når ned på nul klimaudledning ved produktion af fødevarer? Man spørger da Landbrug & Fødevarer og Københavns Universitet. Det mener i hvert fald den internationale organisation CCAFS, der er med under den paraply, der hedder CGIAR, som samler de betydeligste forskningsinstitutioner inden for fødevarer i verden.

Dansk nul-mål

Derfor kan man på tirsdag på Københavns Universitet høre en række oplæg om mad og klima med eksperter fra Danmark og hele verden.

Oplægsholderne tæller en god blanding af danske og internationale personer. Anne Arhnung, adm. direktør for L&F, kommer på talerstolen for at fortælle om dansk landbrugs mål om nuludledning i 2050, og Jais Valeur, adm. direktør hos Danish Crown, ser det fra virksomhedsperspektiv. Selina Juul fra Stop spild af Mad fortæller om, hvordan man kan ændre folks vaner, og Bayers CEO for pesticider og bioteknologi, Liam Condon, ser på, om det overhovedet er muligt at gennemføre en nuludledning. Dertil kommer indlægsholdere fra Irland, Afrika, Storbritannien, Australien med mere.

Dansk rolle

Ifølge Anne Arhnung er L&F med som arrangør af klimakonferencen, fordi L&F vil spille en central rolle i alle drøftelser og diskussioner, der handler klima og fødevareproduktion.

»Den danske landbrugs- og fødevareklynge spiller en markant rolle i forhold til at fortælle verden om, hvilke udfordringer og muligheder vi ser i forhold til en bæredygtig udvikling. Vi vil vise, at vejen frem er at udvikle det moderne landbrug, ikke at afvikle, som nogen jo ellers ønsker«, siger hun.

Samtidig ser hun det, at internationale forskere og ngo’er kommer til konference i København som en anerkendelse af, at vi i Danmark arbejder konkret med at finde ud af, hvordan vi på en gang udvikler vores produktion og sænker klimaaftrykket.

»Det er da en supergod historie om dansk landbrug og fødevareklynge, som vi skal være med til at fortælle. Og så er det ikke en hemmelighed, at vi ser forretningspotentiale i fremtiden for konkrete klimaløsninger både for agroindustrien og for fødevareerhvervet - og dermed for landmænd i Danmark«, siger Anne Arhnung.

Faktaboks

Konferencen:

  • Temaet for konferencen er, hvordan man kan ændre landbruget med henblik på nul-udledning af klimagasser.
  • L&F arrangerer konferencen sammen med Københavns Universitet på foranledning af den internationale organisation ’Climate Change, Agriculture and Food Security’ (CCAFS).
  • Der forventes cirka 350 deltagere i konferencen, især forskere og NGO-folk fra store dele af verden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle