Forskning, samarbejde og grøn omstilling går hånd i hånd

Af Anna Arhnung, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer

Vejen mod et klimaneutralt fødevareerhverv går gennem udvikling og forskning. Det har vi sagt længe. Derfor er det positivt, at regeringen satte en tyk streg under netop dette, da den præsenterede Danmarks første grønne forskningsstrategi i mandags. Strategien øremærker 750 millioner kroner til fire forskningsområder, som på hver sin måde har potentiale til at sætte skub i den grønne omstilling. Ét af de områder er en klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion i Danmark.

Et mere klimavenligt fødevareerhverv. Det er noget, vi også arbejder for i Landbrug & Fødevarer. Ja, faktisk er vores vision ikke bare et klimavenligt, men et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050. En ambitiøs vision, men klart én, vi tror på, vi kan opnå. Vi er allerede i gang og har mange spændende løsninger på vej, bl.a. foderløsninger som stoffet X, SkyClean-teknologien, planteforædling og udvikling af tilsætningsstoffer, der kan reducere udledningen fra gyllen.

Men udvikling sker ikke over natten – og vi kan ikke klare klimaudfordringen alene. Der er brug for et samarbejde på tværs af organisationer, brancher, institutioner og myndigheder, som understøtter forskning, innovation og nye ideer. På den måde kan vi komme hele vejen i mål og udvikle frem for at afvikle. Derfor er regeringens grønne forskningsstrategi et yderst velkomment skridt på vejen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle