Fortsat kæmpe forskel på traktorer i 2021

Syv enestående individer. Sådan vil jeg klassificere vores testkandidater i denne udgave af TraktorTechs internationale multitest. Engang var der et hav af traktormærker, men de seneste 50-70 år har skåret kraftigt i bestanden - og endnu færre ejere står bag de reelle mærker - tag eksempelvis Agco, der alene dækker over fire forskellige af slagsen.

Så frygten for helt identiske traktorer uanset farve lever måske i teorien, men i praksis er verden en anden. Det viser denne traktortest. Upåagtet, at nogle mærker benytter samme gren af komponenter, så ligner brugerflade, design, kørestil og komfort blandt vores testtraktorer på ingen måde hinanden. Traktorerne er stadig forskellige, og helt præcis hvor stor forskellen er, viser sig i en stortest som denne, hvor man det ene øjeblik hopper op i en grøn traktor, spænder et redskab på en rød eller stabler halm med en blå.

Står du over for at skulle investere i en ny traktor, så bør du give dig selv muligheden for at teste en række forskellige mærker, inden du tager dit endelige valg, for forskellen kan være større, end du regner med. Testen her viser, at alle traktorerne totalt set er gode, men de udmærker sig på forskellige punkter. Det kan du med fordel drage nytte af, og jeg håber, at denne test kan være med til at belyse de mange skønne forskelle blandt vores trækheste i landbruget.

Igen vil jeg gerne rette en stor tak til de deltagende traktormærker, TraktorTechs samarbejdspartnere Koneviesti i Finland, Bedre Gardsdrift i Norge og Trekker Magazine i Holland, og så er det bare at ønske god læselyst med sidste del af testen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle