Fra Axelborg videre til Christiansborg

Den eneste, der kommer til at have en fordel af Søren Andersens baggrund i landbruget, er hans minister.

Landbrug & Fødevarer mistede i denne uge en nøglefigur i form af pressechef Søren Andersen, som i stedet skal være særlig rådgiver - i daglig tale kaldet spindoktor - for minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S).

Et stort tab for L&F, mente direktør Morten Høyer, men en gevinst for ministeren, mener han selv.

»Jeg har ikke kunnet finde en med en mere komplet baggrund i forhold til, at Søren har arbejdet i Socialdemokratiet, har erfaring med og kendskab til EU-systemet i Bruxelles og ikke mindst en stærk faglighed og netværk fra sit job i Landbrug & Fødevarer«, siger Mogens Jensen.

Nye områder

Søren Andersen kom til L&F i marts 2016, hvor han kom fra en stilling som presserådgiver for socialdemokraten Christel Schaldemose i Europa-Parlamentet.

Bare lidt over et halvt år senere blev han konstitueret som pressechef og senere udnævnt som ny pressechef.

»Søren har selvfølgelig en stærk viden om landbrugs- og fødevarepolitik, som han kan bidrage med, men der er jo også områder, som er nye for os begge, hvor vi skal i gang med lidt uddannelse«, siger Mogens Jensen og henviser til ministerierne for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

»Jeg kender Søren fra Christiansborg, og vi har en god kemi, hvilket også har spillet ind i valget. Vi skal arbejde tæt sammen de næste år, og det personlige forhold til en tæt rådgiver er enormt vigtigt«, siger Mogens Jensen.

Er ministerens mand

Første arbejdsdag for den tidligere pressechef var i mandags, hvor han bogstavelig talt var med sin minister i marken for at besøge landmand og frøavler Lars Korsholm Hansen i høsten.

Her var det nu ikke længere landmandens interesser, Søren Andersen var med for at varetage, men ministerens.

»Det er klart, jeg skal være Mogens’ mand. Selvom jeg har et godt kendskab til interessenterne i landbruget, så bliver det ikke en fordel for andre end Mogens, at jeg har den baggrund«, siger den nye særlige rådgiver og fortsætter:

»Jeg har en masse viden og et stort netværk i landbruget, som jeg kan bringe i spil, men jeg skal hjælpe Mogens og arbejde for det mandat, han er udpeget på«.

Gode år i L&F

Selv ser han tilbage på sine år i L&F med stor glæde.

»Det har været et vildt fedt arbejde. Jeg har stor respekt for de mange dygtige landmænd, der brænder for erhvervet, og jeg er meget glad for mine år i landbruget. Derfor har jeg også god forståelse for erhvervet, men jeg skal adskille tingene, og det kan jeg også«, siger han.

Selvom der venter den tidligere pressechef en opgave med at sætte sig grundigt ind i de nye ministerier, er det ikke noget, der bekymrer ham.

»Det er ligesom, da jeg startede i L&F. Der vidste jeg heller ikke meget om landbrug, men det kom jeg hurtigt til. Jeg må se af at få lært nogle nordiske sprog«, siger særlig rådgiver, Søren Andersen, og griner.

Faktaboks

Om Søren Andersen

  • 35 år, oprindelig uddannet smed og senere journalist i 2011.
  • Har været ansat som rådgiver for Christel Schaldemose (S) i Europa-Parlamentet.
  • Ansat i L&F i marts 2016. Pressechef siden januar 2017.
  • Blev i 2019 kåret af Berlingske som et af de største 100 talenter i dansk erhvervsliv.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle