Fra dyrt og dårligt til billigt og bedre internet

Langdistance-wifi gør det muligt at arbejde på nettet ude på landet.

Da bredbånds-udbyderen Skyline for tre år siden gik konkurs, fik mælkeproducenterne Birgit og Karsten Juhl et problem. Der var ikke adgang til ordentligt internet i Bjerndrup i det sønderjyske, og det er de afhængige af, både når det gælder online regnskab, husdyrregistrering - og dengang også i forbindelse med malkerobotterne, der nu er smidt ud.

»Vi var endda så heldige, at vi kunne få en ADSL fra TDC, det var det ikke alle, der kunne herude, men det var ikke godt,« siger Birgit Juhl.

Men borgerne i Bjerndrup fik det lokale firma, Installasjon, til at sætte en mast op i Bjerndrup, og så kunne landsbyen og de omkringliggende gårde igen gå på nettet.

»Vi fik en lille boks på taget, der modtager signalerne trådløst fra masten, der er tre kilometer væk,« siger hun.

Måske ikke 100 procent på højde med fibernet, men helt tilstrækkeligt til det, man skal kunne fra kontoret og stalden på gården med de 730 malkekøer.

»Jeg bruger det mange timer hver dag, og det virker,« understreger Birgit Juhl.

Det sker, der er nedbrud af kortere varighed, for eksempel ved opdateringer, men det er sjældent. Oplevelsen er, at der hurtigt bliver gjort noget ved det.

»Også hvis det er lørdag eller søndag,« påpeger hun.

I og med at en stor del af Bjerndrup er med på samme mast, har installationen ikke være meget dyr. Det samme gælder den månedlige betaling.

»Det er faktisk både billigere og bedre end det, vi havde før,« siger Birgit Juhl.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle