Fra svin til køer - og retur

Transporten til arbejde har fyldt rigtig meget for Claus Fertin de seneste fire år. Jobskiftet til VSP gør, at familien nu får set mere til ham.

Topjob kan være ensbetydende med lange arbejdsdage og mange kilometer på landevejen. Det kan den nye VSP-direktør, Claus Fertin, skrive under på.

Særligt de senere år har han lært sin bil rigtig godt at kende.

Mere end 50.000 km i bil og endnu flere i fly og tog har han årligt været på farten. Og med fire til fem ugentlige rejsedage fra hjemmet i Borup på Midtsjælland kan den relativt korte afstand til Axelborg få en vigtig betydning for ham.

»Der er nok en forventning om, at jeg er mere med på hjemmefronten fremover,« siger han med et smil og erkender, at konen, Birgitte, der er økonomikonsulent i Gefion, har trukket det store læs.»I VikingGenetics havde jeg ikke noget fast kontor men derimod flere kontorer - herunder et i Finland. Det lå en times kørsel nord for Helsinki. Så min bil og de øvrige transportmidler, jeg har benyttet, har været en slags kørende kontor,« siger Claus Fertin, der foruden transporttid til Axelborg forventer at være på Landscentret en gang hver 14. dag fra årsskiftet.

Med ansættelsen i VSP vender Claus Fertin »hjem« til svinebranchen, som han fik et indgående kendskab til via ansættelse i Slagteriernes Forskningsinstitut, før han for fire år siden skiftede til kvægbruget som direktør for Viking Genetics

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle