Frandsen og Merrild dyster om formandsposten

Valgkampen i Landbrug & Fødevarer er nu for alvor skudt i gang med Martin Merrilds comeback som formandskandidat.

Dysten om posten som landbrugets førstemand kommer til at stå mellem viceformand Henrik Frandsen (51) og Fjerkrærådets formand, Martin Merrild (57).

Det står klart, efter at Martin Merrild tirsdag meddelte, at han har besluttet at vove pelsen endnu en gang som formandskandidat.

Beslutningen har fået AgriNord-formand Carl Christian Pedersen til at opgive sine egne overvejelser om at stille op til formandsposten, så dermed er feltet af formandskandidater p.t. indsnævret til to. Samtidig har Henrik Frandsen meddelt, at formandsvalget for ham er alt eller intet: Hvis han taber formandsvalget, stiller han ikke efterfølgende op til posten som viceformand.

»Hvis jeg som viceformand ikke kan blive valgt til formandsposten, stopper jeg. Det er det bedste for organisationen - det er en klokkeklar beslutning,« siger Henrik Frandsen som understreger, at han fortsat mener at have gode chancer for valg.

Var til 'jobsamtale'

Martin Merrilds beslutning om at stille op til formandsposten tolkes imidlertid af mange som udtryk for, at han føler sig meget sikker på at blive valgt.

Hans personlige overvejelser om at stille op sluttede først ved et møde i Viborg tirsdag eftermiddag, hvor en kreds af landboformænd i flere timer testede Merrilds holdninger og talegaver.

Det er ellers ikke mere end halvandet år siden, Merrild sidst gik til valg om formandsposten og tabte til den afgående L&F-formand, Niels Jørgen Pedersen, med stemmerne 261-181. Dengang ventede ingen at se Merrild tilbage på scenen. Men fristelsen blev alligevel for stor, og motivet har ikke ændret sig:

»Det er det samme, der driver mig denne gang, som har drevet mig hver eneste gang: En kæmpestor kærlighed til erhvervet og til mine kolleger i landbruget.«

Martin Merrild går til valg på at skabe en ny nærhed og et bedre tillidsforhold til medlemmerne, men mener sig i øvrigt ikke politisk særlig uenig med det siddende formandskab.

»Forskellen ligger nok især i forskellig stil, personlighed og baggrund.«

»Jeg kender ikke Martin Merrilds aktuelle holdninger, da han ikke har deltaget i debatten det seneste års tid,« siger Henrik Frandsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle