Fransgård ude med riven på Borgeby

Farsø-virksomheden Fransgård kommer til Borgeby med blandede bolcher.

Når den vesthimmerlandske virksomhed Fransgård Maskinfabrik stiller grejet op på Borgeby Fältdagar, sker det i samarbejde med producentens svenske importør, nemlig Närlant Import AB. Og planen ar at udstille et bredt udsnit af producentens program såsom en kratknuser, en strømaskine, et planeringsskær og en rotorrive.

»Vi har haft Närlant som svensk importør siden 2000, og de har nok været med på Borgeby hver gang siden. Vi får normalt kontakt til mange svenske kunder, men ikke så mange danske, da mange af vores maskiner er for små til dansk landbrug«, siger salgs- og marketingchef Jens Ploug fra Fransgård Maskinfabrik.

Helt præcist udstiller Fransgård Maskinfabrik disse maskiner på Borgeby: Kratknuseren Fransgård FKR1501, strømaskinen FSK1000, planeringsskæret GT275DK og rotorriven BF6600. Producentens bedst sælgende maskine på det svenske marked er Fransgårds kratknusere.

Rotorriven har i den nyeste version fået en lidt større arbejdsbredde på 6,6 meter. Det er en kraftig liftophængt rotorrive med to rotorer med hydraulisk opklap til transport og med separat trinløs højde-indstilling på hver rotor.

Fransgård Maskinfabriks største markeder er Norge efterfulgt af Sverige. Andre store aftagere er Tyskland, England, Irland og Nordamerika. Alt i alt bliver der produceret cirka 2.500 maskiner og redskaber under Fransgård-navnet om året - 70 modeller i alt.

Faktaboks

Fransgård udstiller

  • Stiller bl.a. med Kratknuseren FKR1501.
  • Strømaskinen FSK1000.
  • Planeringsskæret GT275DK.
  • Rotorriven BF6600.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle