Fusion skal sikre synergier

Jørgen Lykke-mark, Spentrup

»Vi skal ikke gøre tingene to gange. Derfor skal Dansk Kvæg fusioneres sammen med Kødbranchens Fællesråd og Mejeriforeningen, så vi kan få høstet synergierne i vores del af landbruget.«

Sådan siger mælkeproducent Jørgen Lykkemark, Hvidsten, som ved, at fusionen vil møde modstand.

Men om ikke så længe bør man kun have én stor interesseorganisation for alle kvægbrugere i Danmark, mener han.

Bedre indtjening

Jørgen Lykkemark stiller op som den ene af familielandbrugets to repræsentanter i Dansk Kvægs bestyrelse.

I forvejen har han formandsposten i LandboMidt Østs kvægudvalg, ligesom han er formand for Østjysk Familielandbrug og i et år har været indkaldt som suppleant i Dansk Kvægs bestyrelse.

Eksempler på nogle af hans mærkesager er en ny lov som er på vej om opstaldning af husdyr samt reform på veterinærområdet.

»Allerhelst ville jeg jo sikre alle i kvægbranchen en bedre indtjening. Men på det felt råder markedskræfterne. Det, vi derimod kan arbejde med, er at give producenterne bedre rammevilkår,« siger han.

Små og mellemstore

Jørgen Lykkemark vil desuden bruge megen energi på at få kvægbrugerne med på en grøn vækststrategi, uden at det går ud over produktivitet og effektivitet.

Jørgen Lykkemarks hjerte banker meget for de af hans kolleger der driver små og mellemstore bedrifter. De skal også have mulighed for at eksistere.

»Fra kvægbrugets side kræver vi beregninger over, hvor stort arealkravet skal være ved forskellige brugsstørrelser,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle