Fynboer er gode til øko-fødevarer

Syddansk Økologi inviterer på tur til Fyn for at samle økologisk inspiration.

Der er masser af økologisk inspiration at hente på Fyn. Derfor er der al mulig grund til at tage med Syddansk Økologi på en inspirationstur over på den anden side af Lillebælt. Turen gennemføres 16. maj.

Fynboerne har gennem flere år været gode til at skabe mange små virksomheder med fødevareproduktion. De er aktive bl.a. på eksportmarkederne, og i Odense som øens hovedstad og centrale by oplever de en stor afsætning af de økologiske produkter.

Mette Gammicchia, der er afdelingsleder for eksport og indlandsafsætning i Landbrug & Fødevarer, forklarer, at afsætning af varer til udlandet er en mulighed, som også de fynske producenter har taget til sig: »Vi ser lige nu, at rigtig mange udenlandske markeder har en vækst i økologi, og den kan de ikke lette selv. Derfor er det en god idé for danske producenter af økologi, hvis de kigger mod udlandet«, siger hun.De mange fynske muligheder vil Syddansk Økologi sætte fokus på.

Kvægbrugsrådgiver Kirstine Lauridsen, LandboSyd, deltager på turen til Fyn, og hun lover mange gode oplevelser for dem, som har interesse i at udvikle økologisk lokal fødevareproduktion.

Formand for L&Fs økologisektion, Hans Erik Jørgensen, tager også imod. Han har 300 søer og produktion af slagtegrise, skotsk højlandskvæg, får samt et markbrug på 340 ha med korn, ærter og græsfrø.

»Jeg kan kun opfordre folk med interesse i økologi og afsætning af fødevarer til at tage med på turen. Besøgene vil helt sikkert inspirere mange«, siger Kirstine Lauridsen.

Der er tilmelding senest 11. maj til øko-planteavlsrådgiver Birgitte Popp Andersen, LandboSyd, på bpa@landbosyd.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle