Gårdbutikker får gratis markedsføring

Fra maj kan L&F-medlemmer med gårdsalg eller gårdbutikker blive markedsført via ny portal.

Gårdbutikker er populære hos danskerne, og mange af dem drives af Landbrug & Fødevarers medlemmer.

Derfor lancerer Landbrug & Fødevarer ca. 1. maj 2018 et nyt, gratis medlemstilbud, hvor medlemmer med gårdbutikker kan blive en del af en ny landsdækkende portal for gårdbutikker eller gårdsalg. Ambitionen er, at portalen skal blive danskernes foretrukne platform, når de vil finde frem til gårdbutikker.

Det fortæller Jan Morre Christensen, projektleder i Landbrug & Fødevarer.

»Vi har allerede et landkort klar med ca. 100 gårdsalgsteder og gårdbutikker, når vi går i luften. Vi håber på at få mange flere med i løbet af året, og vi følger op på lanceringen af det nye site med lokale annoncer i maj«.

Flagskib udvides

Den nye portal kommer til at ligge på Landbrug & Fødevarers eksisterende hjemmeside for flagskibet Åbent Landbrug, aabentlandbrug.dk

Den er med 31.000 følgere på Facebook et af landbrugets mest populære og besøgte hjemmesider.

Indtil nu har den udelukkende fungeret som kampagnesite for Åbent Landbrug, der finder sted 3. søndag i september. Derfor har den reelt kun været aktiv i højsæsonen august-september.

»Med så mange følgere er det ærgerligt med et kampagnesite, som kun er åbent en lille del af året. Når vi nu udbygger den med gårdbutikker og gårdsalg, kan vi være i dialog med danskerne året rundt. Samtidig sikrer vi en større synlighed for landmænd med gårdbutikker. De markedsføres i øjeblikket meget fragmenteret og kan være svære at få overblik over«, siger Jan Morre Christensen.

Du skal være medlem

Man kan selv tilmelde sig den nye portal på www.aabentlandbrug.dk under fanen ’gårdbutikker og salg’

Her skal man udfylde et skema med forskelige oplysninger.

Man skal også oplyse, hvilken lokalforening i Landbrug & Fødevarer man er medlem af, da medlemskab af Landbrug & Fødevarer er en forudsætning for at få del i medlemstilbuddet.

Bortset fra det er der vide rammer for, hvem der kan optages på portalen, siger Jan Morre Christensen.

»Man behøver ikke have en fin og forkromet gårdbutik med køledisk for at blive optaget på portalen, men man skal have landbrugsprodukter, som man sælger til private. Det kan være fødevarer, juletræer eller uld m.m.«

Klik på kort

Den nye portal består af et interaktivt Danmarkskort med kulørte prikker.

Hver prik linker videre til et gårdsalgs egen hjemmeside eller kontaktoplysninger.

Når portalen går i luften til maj, vil man fra dag ét kunne finde frem til de første 100 gårdbutikker eller gårdsalg, som Landbrug & Fødevarer har været i kontakt med, og som ønsker at gøre brug af muligheden for gratis markedsføring.

»Vi har endnu ikke mødt en, der har sagt nej«, siger Jan Morre Christensen.

Faktaboks

Meld dig til

  • L&F-medlemmer med gårdsalg kan løbende melde sig til på aabentlandbrug.dk
  • Gå ind under fanen gårdbutikker og gårdsalg og udfyld skemaet.
  • Siden lanceres maj 2018.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle