Gårdejer Jacob Stensig

Forhenværende gårdejer R. Jacob Stensig er død, 93 år. Jacob Stensig stammede fra Sædding ved Skjern, hvor han i næsten fyrre år drev fødegården og senere også en naboejendom sammen med sin hustru, Ingeborg. Sammen fik de børnene Svend, Johanne, Niels Arne og Torkil.

Ved siden af arbejdet som landmand var Jacob Stensig i en årrække engageret i bestyrelsesarbejde inden for kvægbruget, elselskaberne og bankverdenen m.m. Han har blandt andet været formand for aktionærrådet i Sparekassen SDS i Skjern, De Samvirkende Danske Kvægavlsforeninger, Ringkøbing Amts Højspændingsforening (RAH) og Vestkraft samt medlem af Elsams forretningsudvalg.

Jacob Stensig passede sine tillidserhverv med stor ildhu, var altid velforberedt og var værdsat blandt medarbejdere og kolleger. Han besøgte mange lande verden over, når der f.eks. skulle købes nyt avlsmateriale til kvægbruget eller nyt udstyr og brændsel til kraftværkerne.

Som påskønnelse for sin store indsats modtog Jacob Stensig i 1984 Ridder af Dannebrogordenen.

Ingeborg og Jacob flyttede fra gården i Sædding i 1998 og bosatte sig i Skjern. Her nåede de at fejre diamantbryllup i 2009 - blot to måneder før Ingeborg døde. Det sidste to et halvt år nød han godt af omsorgen på Klokkebjerg plejehjem. Ud over de fire børn og ægtefæller tæller familien i dag 11 børnebørn og 2 oldebørn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle