Gårdråd skal hjælpe med vision, der udvikler bedriften

Motoren i Greensgård kører som smurt, men udvikling kommer man ikke udenom.

De har en virksomhed, der kører godt, og de har aldrig arbejdet så lidt som nu. Alligevel er de også nødt til at se, hvordan de kommer videre.

Sådan betegner Lene Conradsen og Peter Bruun selv Greensgård i dag. Derfor vil de nu nedsætte et gårdråd, som kan udvikle bedriften sammen med dem.

»Vi skal både udvikle konceptet - hvem siger, at Rema kan nøjes med grise fra os i dag - og vi skal tænke i generationsskifte. Vi forestiller os nok, at det bliver et selskab engang, for vi er allerede en kolos, der er for stor til, at nogen kan overtage os«, siger Peter Bruun, der er 54 år.

Indtil videre grubler de over, hvem der skal være med i gårdrådet.

»Den ene skal være en virksomhedsleder, som forstår vores virksomhedsform, og som forstår landbrug. Det er den eneste, vi har sat navn på, nemlig Bjarke Poulsen, Sagro, som gerne vil være med«, siger Lene Conradsen.

Der skal også være en til at få kreative idéer. De forestiller sig en virksomhedsleder, evt. landmand, som har vist, at vedkommende kan udvikle en virksomhed.

Den tredje skal være en talmand, evt. en landmand med styr på økonomi.

»Han skal kunne regne lige så hurtigt som Peter eller hurtigere, og han skal kunne stå på bremsen en gang imellem«, siger hun.

»Ja, han må gerne være lidt bagstræberisk, for vi kan nogle gange ønske noget så meget, at vi får regnestykket til at passe«, tilføjer Peter Bruun.

Gårdrådet skal ikke være en egentlig bestyrelse, der har sidste ord.

»Vi vil selv bestemme, så længe vi står på skødet. Vil andre stå på skødet sammen med os, må de gerne være med til at bestemme«, smiler de.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle