Gammel Stimorol-sælger trodser EU-støtten

Kartoffelmelcentralen KMC skal lære at klare sig uden EU-støtte til kartoffelstivelse. Men KMC¿s nye topchef, Nicolai Hansen med fortid som tyggegummi-sælger, har en plan.

Hvad optager dig i KMC for tiden?

»Jeg er ny mand på jobbet. Og det, jeg er ansat til, er at tackle den udfordring, som vi møder i 2012, hvor EU-støtten til kartoffelstivelse bortfalder. Det har store økonomiske konsekvenser, og derfor skal jeg på anden vis skaffe de midler, så kartoffelavlerne stadigvæk kan være trygge ved at levere kartofler til os,« siger han og forklarer, at dagene går med at implementere en ny strategi.

Samtidig kan han konstatere, at kartofler og stivelse igen giver gode penge på verdensmarkederne efter et svært 2010 for KMC og kartoffelavlerne.

»Sidste år havde vi et historisk dårligt regnskab. Fremgangen på råvaremarkederne har vendt situationen, så vi nu forventer at komme ud med et meget positivt resultat. Det er godt nyt for vores avlere, som har været hårdt ramt af finanskrisen,« siger han.

Bliver der også tid til fritid midt i sådan en strategi-plan?

»Det er der da. Jeg er i gang med mange netværksting og sidder i forskellige bestyrelser. Er ved at tage en doktorgrad på en fransk business school. Har bestået første halvdel. Den er dog lidt på hold i øjeblikket. Derudover skal man jo holde sig fit med sport og motion. Det bliver til noget cykling, løb og badminton, og min familie sætter pris på, at der også er plads til et godt, harmonisk familieliv.«

Hvad skal du gøre i weekenden?

»Jeg har fået at vide, at jeg skal slå plænen. Min kone har gødet den, så den trænger.«

Er det en stor plæne, som venter?

»Ja, det er det. Den går man ikke bare lige over. Grunden skråner en del, så det klarer jeg med en flymo. Jeg tør ikke slippe børnene løs med en havetraktor på den skråning.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle