»I skal pakke dem op på én gang - der er jo det samme i dem!«

Vores kønne datter er kommet lidt uventet på besøg sammen med kæresten, og nu sidder vi det eneste sted i haven, hvor der er læ - omme ved den gamle fårestald.

Stærene i kasserne på gavlen har travlt med at fare ud og ind for at fodre unger. Og jeg sidder og undres, for vi plejer ikke at få gaver.

Det er en bog, kan jeg mærke...

»Skynd dig nu, mor er foran,« smiler vores datter ivrigt inden min kloge kone når at udbryde: »Neeeej - er det virkelig sandt?«

Jeg ser på bogen i min pakke. »Fortæl morfar« hedder den, og jeg forstår ærlig talt ikke helt, hvad jeg skal med den før de to kvinder i selskabet omfavner hinanden heftigt.

Vi skal være bedsteforældre, tænker jeg og føler mig ikke helt klar.

Men så ser jeg på de to glade unge og på den kommende mormor og så tænker jeg på en fremtid med bleer, små barnefødder og et lille væsen, vi holder af, allerede inden det er kommet ud af sin mors mave.

Men at det er allerede nu! - lyder det inde i mit hoved selvom jeg godt ved, at den kønne datter har sneget sig til at blive næsten 30 og at vi andre umærkeligt er blevet en del ældre.

»Man kan faktisk allerede se det,« siger den kønne datter og viser en lille mave frem, som jeg til enhver tid kan slå i størrelse. Og da min kloge kone kort efter har fødselsdag, får vi sendt et billede af en lidt større mave pyntet med dannebrogsflag.

»Junior og jeg siger tillykke,« skriver hun i teksten til billedet.

Vi tænker på dengang hun selv blev født i - synes vi - forgårs, og fortæller, som om vi er jævnaldrende, hvordan hendes egen fødsel foregik og at vi havde glemt at købe sut, da vi skulle hjem fra fødeklikken.

»Sikke en nyhed,« skriver jeg til lemmedaskeren, som heller ikke er så meget lemmedasker mere, at det gør noget og som har en kæreste, der har lovet, at hun nok skal sørge for, at vi bliver bedsteforældre, hvis alt andet skulle glippe.

De har endda haft et testbarn med på besøg - hendes niece - for at se, hvordan vi ville arte os som bedsteforældre. Vi bestod eksamen, kan jeg forstå på de efterfølgende meldinger.

Og svigersønnen får nyt arbejde og tjener mere end jeg gør og pludselig er vi også sat ud på et sidespor på det punkt.

Og jeg tænker lidt over det og føler mig rigtig godt tilpas.

Da vi lægger os om aftenen - os to gamle - siger min kloge kone: »Det er utroligt så glad, man kan være for sin lille familie!«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle