Gebyr: Små besætninger slipper med 400 kr. om året

Fødevareminister Mette Gjerskov er klar til at ændre det nye gebyr på velfærdskontrol, så små husdyrbesætninger kun skal betale 400 kr. om året. Men først fra 2014.

Fødevareminister Mette Gjerskov har nu sagt god for Landbrug & Fødevarers forslag om at differentiere det nye gebyr på velfærdskontrol efter besætningsstørrelse, så mindre besætninger på mellem 10 og 40 dyr kun skal betale 400 kr. om året i stedet for det nye enhedsgebyr på 873 kr.

»Jeg er positiv over for at differentiere gebyrfinansieringen efter den model, du har skitseret i dit brev,« skriver Mette Gjerskov til Lars Hvidtfeldt, viceformand i L&F.

Glad deltidsformand

»Det er rigtig dejligt, at ministeren har taget det til efterretning, som vi er blevet enige om i Landbrug & Fødevarer,« siger Niels Pedersen Qvist, formand for Danske Deltidslandmænd.

Han har været de små husdyrbrugeres talerør i L&F i den til tider hidsige gebyrdebat.

Han havde allerhelst set, at gebyret for de små besætninger blev finansieret med offentlige midler. Men det ville ifølge fødevareministeren stride imod Veterinærforlig II.

»Det er et kompromis, hvor alle har fået lidt,« siger Niels Pedersen Qvist.

Først i kraft fra 2014

Af lovtekniske årsager kan den nye model først træde i kraft fra 2014.

I 2013 kommer alle husdyrbrugere, store som små, altså til at betale et enhedsgebyr på 873 kr. pr. besætning med mere end 10 dyr.

Det nye gebyr er en del af Veterinærforlig II.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle