Genvej til færre efterafgrøder ses på maskinerne

Planteavlskonsulent konstaterer stigende interesse for gødningsspredere.

Hos VKST Planteavl har planteavlskonsulent Søren Holmgren konstateret flere spørgsmål omkring gødningsspredere på det sidste. Muligheden for at kunne graduere og udlæse en dokumentationsfil fylder meget.

»Der er kommet yderligere fokus på muligheden for at placere kvælstof og fosfor ved såning, fordi en del i år kun lige ønsker at placere en 8-10 kg fosfor sammen med kvælstof til vårafgrøderne og så lade afgrøden hente resten fra jordpuljen grundet de høje gødningspriser«, indleder Søren Holmgren.

»En anden ting, der begynder at fylde, er muligheden for at kunne graduere og udlæse en dokumentationsfil, det vil typisk være sidste tildeling. Sandt at sige er denne interesse primært affødt af muligheden for at reducere efterafgrødekravet, når man kan dokumentere præcisionsjordbrug, det vil sige mindst en gradueret tildeling«, tilføjer Søren Holmgren, der mener, at den største gevinst for graduering nok er på såsædsiden.

»Og hvis det lykkes at få en ensartet plantebestand, er graduering af gødning og kemi jo knap så attraktiv. Desværre tæller graduering af såsæd ikke med i forhold til at reducere efterafgrødekravet«, siger planteavlskonsulenten.

Vejeceller, flowmåler eller lignende er efterhånden blevet standard på nye gødningsspredere, således at mængden løbende justeres. Det er ifølge konsulenten et stort løft i forhold til ældre spredere, hvor mængden ofte vil variere i takt med ændringer i luftfugtigheden i løbet af arbejdsdagen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.