Glæde over at kornet gror

Forening på Lemvig-egnen skal få os til at huske at glæde os over livet.

Ingen andre steder i Danmark end netop på den så foreningsglade egn omkring Lemvig findes vist en forening med et så pudsigt navn som "Foreningen til Glæden over at Kornet Gror."

Formålet er at skabe alle mulige begivenheder, der markerer livsglæden og kan gøre egnen mellem Vesterhavet, Limfjorden og Klosterheden mere farverig og festlig. Alt fra kunstudstillinger til høstballer, sang, dansk og samvær.

"Lige nu med al den krisesnak er det værd at huske og lægge mærke til i hverdagen, at alt bliver grønt igen," siger landmand Arne Noe, Vandborg, der ved flere lejligheder har givet en hånd med ved praktiske arrangementer i foreningen, der hverken har medlemskartotek eller opkræver kontingent. Enhver, der kan genkende sig selv i foreningens formål og aktiviteter, hører til.

Kornet er et symbol på mange måder. Det giver føden, og den korte tid, fra det kommer i jorden om foråret til det skal høstes, når man ikke at nyde det, hvis man ikke er bevidst om det.

"Vi ved jo, at skal der skabes liv og ske noget herude mod vest, så her er godt at bo, må vi selv gøre noget for det," siger Arne Noe.

Lediggangsstenen

"Foreningen til Glæden over at Kornet Gror" kan ses som et modtræk til forårsdepressioner og en påmindelse til landmænd og alle andre om lige at huske at trække vejret midt i forårstravlheden.

Det er der et mægtigt symbol på i landsbyen Fåre lidt syd for Lemvig, hvor der årligt er træf ved "Lediggangsstenen," som er rejst af en af initiativtagerne til foreningen. Den opfordrer ikke til dovenskab, men til nødvendig eftertanke og dermed ny kreativitet, tid til at føle og mærke livet, og en glæde ved livet som ikke kan købes.

Bag Lediggangsstenen er en lund med træer, der er høje nok til at bære hængekøjer i flere etager, for man kan jo godt ligge i en hængekøje og tænke sig om, hvis man har lyst til det.

pilegaard@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle