Gmo-soja påvirker ikke mavesundheden

Non-gmo-soja eller gmo-soja er ikke afgørende for mavesundheden for grise.

Det viser to forsøg, som VSP har udført med grise fra ca. syv kg til slagtning.

»Resultaterne viser, at der samlet set ikke var betydende forskelle på mavesundheden,« skriver forfatterne.

Brugen af non-gmo-soja resulterede i det ene forsøg i en tendens til tre procent ringere produktionsværdi hos slagtesvin. Forsøget var designet til at belyse effekten på mavesundheden i mavens hvide del.

I begge grupper var der høj forekomst af mavesår/ar. Der var ikke statistisk sikker forskel mellem gmo og non-gmo i procent med maver med mavesår/ar.

I forsøg to, der omhandlede effekten på både mavesundheden og produktivitet, var der ingen forskel i mavesundheden.

I smågriseperioden blev der fundet en signifikant højere daglig foderoptagelse, mens der var tendens til højere foderoptagelse i slagtesvineperioden i gruppe to, der fik non-gmo-soja.

Denne tendens blev også observeret i forsøg 1. Den højere foderoptagelse udmøntede sig ikke i højere produktionsværdi.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle