Gode forbindelser til Folketinget

Maria Reumert Gjerding skal gøre sig fri af sit partitilhørsforhold som præsident.

Hun er ikke bare dus med himlens fugle. Hun er også de vilde biers, sommerfuglenes og andre insekters og dyrearters fortaler. De skal have meget mere plads, mener hun.

Det er en af Enhedslistens mest markante politikere, der efter få år i Folketinget stiller op som præsident til Danmarks Naturfredningsforening. Ingen kan være i tvivl om, at det røde hjerte banker for natur, miljø, klima og ikke mindst økologi.

»Jeg har været med til at lave aftaler inden for alle hjørner af det grønne med en bred vifte af Folketingets partier. Og jeg vil arbejde for, at ingen beslutningstagere i landet kan undgå at forholde sig til naturpolitik og den grønne omstilling«, siger hun i en præsentation af sig selv.

Samtidig understreger hun, at hvis hun bliver valgt, træder hun ud af Folketinget og dropper det partipolitiske.

Faglig baggrund

Fagligheden har hun med fra Roskulde Universitetscenter, hvor hun er uddannet som cand.scient. i miljøplanlægning og 10 års erhvervserfaring på området.

Marie Reumert Gjerding peger på, at DN har tre hovedopgaver.

De skal mobilisere og engagere danskerne i natur, klima og miljø og tale til den naturbegejstring og kærlighed, der vokser sig stærkere for tiden.

»Det har vi formået ved at sætte fokus på økologiens betydning«, siger hun.

Dernæst skal DN være dem, der sparker døre ind i kommunerne, Folketinget og regeringen og sætter natur, miljø og klima på dagsordenen.

Endelig skal foreningen være meget synlige i den offentlige debat og sætte dagsordener.

»Mine kampe handler om at passe på den natur vi har, og kæmpe for bred omstilling af landbrug mod økologi inden for de grænser, der sættes at natur og miljø«, siger hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle