Gods: Vi kan ikke tjene penge på mælken

Flere år med dårlig indtjening ved mælkeproduktion kan ikke vendes. Derfor afvikler Gjorslev Gods sin mælkeproduktion.

Mælkeproduktion og avlsbesætning er to ord, som altid følger med, når man nævner Gjorslev Gods. Men snart er det fortid.

Godset afvikler nemlig sin mælkeproduktion med 350 holsteinkøer grundet dårlig økonomi. fortæller godsforvalter Carsten L. Jakobsen.

»Godset har ikke tjent penge på mælkeproduktion i flere år, og trods en turnaround kan vi ikke se, at vi kan nå derhen, hvor køerne bliver en forretning«, fortæller han.

Det er især foderomkostningerne, som tager en for stor del af mælkepengene. Hertil kommer høje omkostninger til personale, og med udsigten til at skulle investere i et helt nyt malkeanlæg skulle der tages en større beslutning om kvægholdets fremtid.

»Der har bare altid været kvæg på Gjorslev Gods, så det var lidt svært at skulle træffe beslutningen om, at nu stopper det«, siger Carsten L. Jakobsen.

Der drives 950 hektar agerjord og 750 hektar skovbrug, hvor der opnås meget gode resultater, påpeger Carsten L. Jakobsen.

»Godsets jord er målt på konkurrenceevne bedre til salgsafgrøder end til grovfoder. Det er også medvirkende til at gøre mælken for dyr. Der er flere, som lokalt er stoppet af de samme årsager. Vi tror stadigvæk på den danske mælkeproduktion, men mælken skal produceres dér, hvor den kan produceres billigere«, siger Carsten L. Jakobsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle