Godsejere køber Landmad af konkursbo

Landmad-konceptet er blevet købt ud af konkursbo, så butikskæden lever videre under nye ejere. De enkelte butiksejere afgør selv, om de vil fortsætte under konceptet.

Ejerkredsen bag De 5 Gaarde, der bl.a. består af familien Holch Povlsen, Lensgreve Bendt Wedell og Prins Joachim, har købt aktiverne i selskabet bag Landmad.

Dermed lever kæden videre under det nuværende koncept, såfremt de seks selvstændige butikker under Landmads-konceptet ønsker det.

Landmad er stiftet af landmandskonen Louise Dolmer, som startede med sin egen butik i Grenå, hvor hun solgte gode danske råvarer fra lokale producenters stalde, hønsehuse og marker.

Herfra ekspanderede kæden ved at selvstændige butikker poppede op rundt i andre byer, ligesom der også er oprettet en online butik.

Stifteren bliver

Det er vigtigt for den ny ejerkreds at videreføre den oprindelige idé og vision i Landmad, og de nye ejere har derfor bedt Louise Dolmer fortsætte i Landmad.

Hendes rolle bliver at udvikle konceptet og have kontakt til leverandørerne.

»Da vi gik konkurs, fik kurator uhyggeligt mange henvendelser - og det er så den konstellation, som kørte videre – og som jeg også er mest glad for. Jeg har naturligvis ikke haft noget at gøre med salgsprocessen, men da jeg jo er blevet en del af pakken, så har jeg fået lov til at være med i processen,« siger Louise Dolmer.

Stor købsinteresse

2016 var et særdeles hårdt år for franchisekæden Landmad, der kom ud af året med et underskud på 3,6 mio. kr. og en revisor, der i juni såede væsentlig tvivl om selskabets evne til at fortsætte driften.

Trods de skrantende resultater i 2016 var det fortsat planen at åbne 6 nye butikker i løbet af 2017, ligesom der blev holdt fast i den overordnede målsætning om at åbne 50 franchise-butikker fordelt over hele Danmark.

Men selvom ledelsen i selskabet var overbeviste om, at den nødvendige kapital nok skulle komme i hus, blev selskabet i august taget under konkursbehandling.

Det var ifølge kuratoren ledelsen og bestyrelsen selv, der havde indgivet konkursbegæring.

Ifølge kuratoren var der overvældende stor interesse for selskabet i perioden efter, og således skulle både danske og udenlandske potentielle købere have meldt sig på banen.

Faktaboks

Baggrund: Franchisekæden Landmad

  • Landmad er en franchisekæde af lokale købmandsbutikker med integreret landcafe og webshop, der sælger lokalt og nationalt producerede varer. 
  • Blev stiftet i 2011 af Louise Dolmer, som indtil konkursbehandlingen var adm. direktør i selskabet. 
  • Der var fra starten ambitioner om at åbne 50 butikker på landsplan foruden webshoppen. 
  • Havde tilbage i marts et samarbejde med 170 leverandører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle