Gram Slot investerer stort i selskaber

Gram Slot udvider på alle fronter. Flere køer, egen markdrift, grønsagsproduktion - og en markant investering på 12,9 mio. i selskaber, cafe og gårdbutik.

Landbruget står fortsat for langt størstedelen af Gram og Nybøl Godser A/S’ omsætning.

Men ser man på, hvor væksten er, så er det på selskaber, messer og restauration, fortæller ejer Svend Brodersen oven på et netop aflagt regnskab for landbrugsvirksomheden.

»Landbruget udgør de 30-35 mio. kr. af vores omsætning, men man skal ikke undervurdere, at vores øvrige dele vækster 40 procent om året. Vi har enormt mange henvendelser for tiden, og vi tror på en vækst på 30-40 procent næste år også,« fortæller Svend Brodersen.

Til det brug investerede Gram Slot sidste år 12,9 mio. kr. i ud- og ombygning af stalde og herregårdslokaler til konferencefaciliteter og mødelokaler.

Men også mælkeproduktionen blev udvidet, så der nu er skabt plads til 400 køer. For nuværende tæller besætningen 350 malkekøer, der alle leverer til Rema 1000 under navnet Gram Slot.

Svend Brodersen glæder sig over fremgangen, der også tæller, at medarbejderne har taget driften af virksomhedens 1.300 økologiske hektar hjem fra maskinstationen, efter investeringer for 6 mio. kr. i maskiner.

Her dyrkes der diverse typer korn, kartofler, græs og hestebønner, men i år er der også skabt plads til 10 hektar med spiseløg, der skal afsættes i medejeren Rema 1000’s butikker.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle