Gratis kursus giver styr på maskinomkostninger

Med gratis E-learning kan du lære at bruge FMS-værktøjet til at holde styr på dine maskinomkostninger.

Med et digitalt kursus tilbyder Seges nu brugere af det såkaldte FMS-værktøj (Foder-Mark-System) at få styr på, hvordan man kan få overblik over økonomien i sin maskinpark.

Kurset henvender sig både til rådgivere og landmænd, og det gør brug af den del af FMS, som fokuserer på økonomien i egne maskiner.

»For det første finder man ud af, hvad ens maskinomkostninger reelt er. For det andet er FMS genialt til at afprøve økonomien i de idéer, man får«, fortæller Peter Hvid Laursen fra Seges til den seneste udgave af KvægNyt om kurset.

30 minutter ad gangen

Han står bag udarbejdelsen af nu to kurser om FMS. Begge er gratis og af en halv times varighed.

Med den såkaldte E-learning via nettet har man den fordel, at man kan stoppe kurset og høre det så mange gange, man vil.

»Og kurset kan køre på den ene skærm, samtidig med at man prøver tingene af i selve programmet på en anden skærm«, tilføjer Peter Hvid Laursen.

Brug egne tal og idéer

Målet med kurset er, at brugeren kan inspireres til at arbejde videre med bedriftens egne forudsætninger. Har du ikke FMS, kan du få det tilsendt ved at sende en mail til phl@seges.dk

Du kan finde de gratis kurser i FMS på landbrugsinfo.dk/digitalekurser.

Faktaboks

Fakta om FMS:

  • FMS er et tværfagligt planlægningsværktøj til at vurdere økonomien ved for forskellige strategier for foderforsyning, afgrødevalg og maskinanvendelse

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle