Halvdelen vælger strukturblandinger

Brødr. Ewers oplever stor efterspørgsel efter foderblandinger mod mavesår.

Den fodersæson, vi er på vej ud af, har for alvor stået i mavesårets tegn.

Det mærker man hos Brødr. Ewers, hvor mere end halvdelen af færdigfoderet nu er strukturblandinger.

»Ud over et generelt højt indhold af byg er mange blandinger tilsat 10 procent syrevalset byg af hensyn til mavesår,« fortæller Frederik Larsen, Brødr. Ewers.

Han oplever også, at problemerne med mavesår er rykket til yngre grise.

Hvor det tidligere stort set var et problem hos søer og slagtesvin, er det nu også et problem hos smågrise, før de når 30 kg.

Tiltag

Når der opstår problemer med mavesår i en besætning, er der flere håndtag at trække i, men et af de hyppigst anvendte er at tilsætte 10 procent syrevalset byg.

Dernæst kan strukturen ændres ved at skifte til en større matrice. Nogle smågriseblandinger bliver fx kørt gennem en seks mm matrice i stedet for den traditionelle 3,5 mm. På den måde bevares flere grove partikler.

»Med 10 procent syrevalset byg og 6 mm piller har vi nogle effektive værktøjer mod mavesår,« siger Frederik Larsen.

Højt indhold af byg og undladelse af alternative råvarer som raps og solsikke er sammen med et generelt lavt indhold af råprotein flere tiltag, der kan sættes i værk.

Faktaboks

Struktur

  • Opmærksomheden omkring mavesår har i denne sæson vist sig som en stigning i antallet af foderblandinger med vægt på højt strukturindhold.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle