Han mærker gode vibrationer hos personalet

Hvis personalet har det godt, har grisene det også godt. Det er driftsleder Lars Myginds erfaring.

Lars Mygind leder til daglig omkring 60 ansatte på Tybjerggaards otte sohold. Han har været driftsleder siden 1997, men har været ansat siden 1994, og har 25 års jubilæum 1. november i år.

Jobbet består i dag stort set kun af overordnet tilsyn med personalet og produktionen i de otte sohold.

Ledelse fyldte ikke meget, da han gik på landbrugsskole, men han har suppleret med flere lederkurser siden. Han er ikke typen, der leder fra et kontor. Man finder ham i stalden blandt personalet.

»Jeg er heller ikke typen, der går meget op i for eksempel DISC-profiler. Til gengæld er jeg nok god til at fornemme vibrationer mellem personer«, fortæller han.

Det er nok svært at lære at fornemme vibrationer på et lederkursus. Det er mere eller mindre medfødt.

Lars Mygind har ikke en fast plan for besøg i de otte besætninger. Hans erfaring er, at hvis personalet har det godt, har grisene det også godt.

Vigtigt at lytte

Lars Myginds vigtigste opgave er at lytte og spørge, hvordan personalet har det. Fornemmer han samarbejdsproblemer, kan han finde på at flytte en medarbejder fra én besætning til en anden.

»Det giver tit medarbejderen en ny chance, og visker tavlen ren i forhold til kollegerne«, siger Lars Mygind om denne mulighed, som han har gode erfaringer med.

Faktaboks

Lars Mygind:

  • 25 år hos Tybjerggaard 
1. november, heraf 22 år som driftsleder.
  • Lægger vægt på at komme i besætninger og være blandt personalet. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle