Hvorfor valgte du svinelinjen og Bygholm?

Mange elever giver god sparring

Det var min mor, der er underviser, som anbefalede mig Bygholm, der har vist sig at have gode undervisere, og så er jeg glad for, at vi er så mange i klassen. Derved kan man få god sparring. Jeg var i tvivl i starten, hvad jeg skulle vælge, men jeg kom i tre dages staldpraktik, og da gik det op for mig, at der med grise sker noget mere end med køerne, og man skal ikke stå så tidligt op.

Claus Frederiksen 

Grise frem for traktor

Min far har både grise og planter, og planterne trak mest i starten. På skole skiftede jeg dog til grise, efter et par dages staldpraktik i en grisestald. Det er lettere at få livet rundt om arbejdet til at gå op, når man passer grise ift. marken, hvor mange spidsbelastninger gør det svært at planlægge tid til venner og fritidsaktiviteter. Der gik mange bornholmere på Bygholm, det var med til at trække mig til.

Asger Marker Due 

Køerne måtte vige for grisene

Jeg ville arbejde med køer, men kunne ikke finde en praktikplads, hvor man ikke kun skulle malke. Jeg var opmærksom på dyrevelfærd, men jeg fik et andet billede, da jeg kom i staldpraktik på en svine-gård. Det er ikke et samlebånd, der arbejdes med mange detaljer, og det kunne jeg se muligheder i med flere ansvarsområder. Det er rart, vi er mange elever, fordi vi kan få gode faglige snakke.

Anne-Louise Dupont 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle