Kapital er største udfordring for vækst

Det kræver meget kapital at udvikle Unibio.

Den tekniske proces omkring fremstilling af Uniprotein er ikke Henrik Busch-Larsens største udfordring.

Den største udfordring er kapital til fortsat vækst, og det er ikke småpenge, vi taler om, men om investeringsbeløb på 50 mio. dollar eller mere.

Selvom Unibio ikke selv investerer i fabriksanlæg, men gør det sammen med partnere, er det en langsommelige proces at finde kapital til fortsat vækst.

En del kapital er rejst via investeringsbanker, ligesom den danske Investeringsfond har støttet teknologiudviklingen.

»Vi fik et stort skulderklap i 2019, da Mitsubishi Corporation begyndte at samarbejde med os. Det var en blåstempling«, siger han.

Mitsubishi har ud over kapital meget know how omkring gas og metan, og der er allerede udviklingsprojekter i gang mellem de to virksomheder.

»Derfor er jeg mere fortrøstningsfuld omkring kapitalfremskaffelse i dag, end jeg har været tidligere«, siger Henrik Busch-Larsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle