Langer ud efter konservative dyrlæger

Jens Legarth, FermentationExperts, oplever, at mange dyrlæger fraråder svineproducenter at droppe zink, selv om både ejer og personlae egentlig har lyst til at prøve.

»Sagt i al beskedenhed har vi et produkt, der fungerer rigtig godt, hvis man vil af med zink, men mange bliver frarådet at teste det i deres egen besætning«, lyder det fra Jens Legarth.

Det ærgrer ham naturligvis, for derrved forsinkes den erfaringsopbygning, der ifølge Jens Legarth er nødvendig for, at danske svineproducenter kan være i førertrøjen.

»Det er ærgerligt, når vi står med et produkt, hvor produktionen kan køre lige så godt uden som med zink«, lyder det fra Jens Legarth.

Dyrlægeformand: Hus forbi

Hos svinedyrlægerne melder formanden Ken Steen Pedersen hus forbi, men erkender, at dyrlæger naturligvis har forskellige holdninger.

»Vores job består jo netop i at optimere anvendelsen af antibiotika og zink i besætningerne«, forklarer Ken Steen Pedersen.

Han oplever ofte selv en manglende lyst hos svineproducenterne til at eksperimentere, selv om han synes, at produkterne fra FermentationExperts er interessante.

»Måske vil de stigende svinepriser betyde, at lysten til at eksperimentere med fodringen stiger«, siger Ken Steen Pedersen.

Faktaboks

Kritik:

  • Jens Legarth mener, at dyrlæger overtaler svineproducenter til ikke at droppe zink.
  • Ken Steen Pedersen afviser kritikken: Lavere zinkforbrug er også vores mål. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle