Plads til Thomas’ veteraner

Thomas Bertram har en stor kærlighed til veterantraktorer. Otte veterantraktorer får plads på hans gård. Tiden bliver også brugt på at udvikle en farehytte.

Ikke alt drejer sig for Thomas Bertram om økologi og indkøring af en sobesætning i det nordjyske.

Faktisk han den unge svineproducent en lang karriere inden for veterantraktorer bag sig - og veterantraktorerne var også med i bagtankerne, da han købte svineejendommen i Jerslev.

»Der er en god og stor bygningsmasse på ejendommen, jeg har købt. Jeg kommer aldrig til at skal have grise i store dele af bygningerne, så derfor er de oplagte at benytte som opbevaring til mine veterantraktorer, som jeg foreløbig har otte af. Der fulgte også en John Deere 1640 fra 1980 med i købet,« siger Thomas Bertram med et stort smil, mens han viser rundt i maskinhuset og peger på den grønne traktor.

»Min ældste traktor er fra 1948, så John Deere’en er den nyeste, jeg har,« tilføjer han.

Interessen for veterantraktorer har han fra sin far, der har omkring 70 veterantraktorer.

For Thomas Bertram har det ikke været nok bare at samle og opbygge traktorer - de skal også bruges.

»Jeg har vundet DM i pløjning for veterantraktorer tre år i træk frem til 2011. Jeg trækker godt nok gennemsnitsalderen en del ned, men jeg synes, det har været rigtig sjovt at være med til,« siger han.

Foreløbig ser han ikke sig selv deltage i yderligere danske mesterskaber i pløjning for veterantraktorer.

»I første omgang er jeg nødt til at koncentrere mig om at få indkørt besætningen her og også at blive konsolideret,« siger Thomas Bertram, der har brugt den seneste tid på at udvikle en farehytte med plads til fire søer og varme til pattegrisene.

Projektet kan han ikke uddybe på nuværende tidspunkt, for planen er at søge fonde til den videre udvikling af farehytten.

Han har en forventning om, at farehytten kommer på markedet i 2017.

Faktaboks

  • Thomas Bertram 
  • Jerslev
  • Opstart af økologisk sohold

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle