Sanering løfter fodringsøkonomien

Sanering for PRRS har betydet lavere foderomkostning hos Næsgaard Multisite.

Besætningsdyrlæge Per Bak, Danvet, kalder det en dejlig sideeffekt, at fodringsøkonomien blev forbedret gennem den netop gennemførte PRRS-sanering på Næsgaard Multisite.

»Efter vi i sommer fik vished for at smågrisestalden også var sluppet af med PRRS, er foderomkostningen faldet, så den nu ligger på 4,40 kr. pr. kg tilvækst«, fortæller dyrlæge Per Bak og driftsleder Tolik Patlan.

Besætningen er på 1.450 søer. Polte indkøbes og kommer gennem en karantænestald, der ligger i en bygning for sig selv. Ved fravænning køres alle smågrise til en separat smågrisestald, der ligger 15 km fra soejendommen.

Sekundære infektioner

Da der endnu var PRRS i besætningen, var smågrisene plaget af sekundære infektioner, dvs. infektioner, som PRRS havde banet vejen for.

Der var for eksempel problemer med ødemsyge blandt de fravænnede grise, som sammen med andre sygdomme gav et højt medicinforbrug.

Nu er medicinforbruget halveret og dødeligheden mellem halvanden og to procent. Hertil kommer en højere salgspris, som i sig selv sikrer økonomien i saneringen og altså en bedre foderudnyttelse, så foderomkostningen er nede på 4,40 kr. pr. kg tilvækst blandt smågrisene.

Faktaboks

PRRS-sanering

  • Færre sekundære infektioner hos smågrisene, lavere dødelighed og lavere foderforbrug, som tilsammen giver en bedre fodringsøkonomi på 4,40 kr. pr. kg tilvækst. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle