Tre svineproducenter på valg til Seges

Håb om kampvalg til de tre fritvalgte medlemmer i Seges Svineproduktions bestyrelse.

Selvom alle tre fritvalgte medlemmer af Seges Svineproduktion genopstiller, håber de, at det ikke afholder andre fra at stille op, når der i næste uge skal vælges tre fritvalgte til bestyrelsen.

Valget finder sted på det såkaldte landsmøde, hvor bestyrelsen i Seges Svineproduktion, repræsentanter for de lokale svineproduktionsudvalg og de lokale landøkonomiske foreninger mødes.

Det sker hos LMO i Horsens tirsdag i næste uge.

10 medlemmer

Bestyrelsen i Seges Svineproduktion består af i alt 10 medlemmer: Tre er valgt af Landbrug & Fødevares primærbestyrelse, tre er valgt af svineslagterierne og tre er valgt af og blandt alle svineproducenter. Den sidste post er valgt blandt de lokale svinerådgivningskontorer.

»De tre fritvalgte vælges af de lokale foreninger ud fra et vægtet stemmetal baseret på svineproduktionen i de respektive områder«, forklarer sekretariatschef Martin Andersson, Seges.

Det er Søren Søndergaard, Niels Aagaard Jørgensen og Peter Sommer Jensen der indtil videre har besat de tre pladser i bestyrelsen.

Seges Svineproduktion mødes omkring 10 gange årligt. Blandt deres arbejdsopgaver er blandt andet fastlæggelse af avlsmål i DanAvl, prioritering af afprøvnings- og udviklingsopgaver, grænsevask og brugerbetaling af vaskehallerne samt afvikling af Svinekongressen.

Faktaboks

Valg til Seges 

  • Bestyrelsen i Seges Svineproduktion består af 10 medlemmer
  • Heraf er tre fritvalgte: Søren Søndergaard, Niels Aagaard og Peter Sommer 
  • Alle tre genopstiller

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle