Hør om den nyeste kemi på Landmandstræf

De næste par uger byder seks kemikaliefirmaer på deres fælles årlige arrangement, Landmandstræf, der rent kemisk skyder sæson 2015 i gang.

De seks kemifirmaer vil på møderne informere om nye produkter og de nyeste erfaringer og resultater inden for sprøjtemidler til ukrudt, svampesygdomme og skadedyr til den kommende sæson.

Blandt andet et nyt vækstreguleringsmiddel i korn og frøgræs, Moddus Star. Og det forholdsvis nye vækstreguleringsmiddel i raps til både forår og efterår, Caryx. Plus et nyt svampemiddel Efilor, som er det første på markedet specielt udviklet til brug i raps under blomstring, og som har to aktivstoffer med forskellige virkningsmekanismer.

Og så er nogle af kemifirmaernes nye flagskib, udvikling af sorter, selvfølgelig også med. Nemlig de nye Dekalb vinterraps-sorter fra Mosanto. Og Syngentas hybrid-vinterbyg-sorter Hyvido og SY rapssorter.

Hør mere om BioAg Alliance

Også den nye »The BioAg Alliance« mellem Novozymes og Monsanto er på programmet. Den nye strategiske alliance forener Novozymes’ kommercielle BioAg-aktiver og kompetencer inden for mikrobiel forskning, udvikling og produktion med Monsantos kompetencer inden for mikrobiel forskning, avanceret biologi, marktest og kommercialisering. Resultatet skulle gerne blive et omfattende forsknings-, udviklings- og salgsbaseret samarbejde, som skal hjælpe landmænd til at producere mere med mindre input på en bæredygtig måde.

Møderne starter på mandag den 23. februar på Sjælland, og slutter 6. marts i Nordjylland.

Faktaboks

Landmandstræf 2015

11 møder i hele landet arrangeret af kemifirmaerne:

  • Monsanto
  • BASF
  • Dow AgroSciences
  • Syngenta
  • Du Pont
  • Bayer CropScience

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle