Høsten kører på højtryk

»Solen skinner, og det har vi godt nok savnet på det seneste, så vi høster på højtryk,« lyder det fra Christian Nielsen i Slovakiet.

Han vurderer - med smil i stemmen, at hans arealer nok er de eneste i Slovakiet, der endnu ikke er høstet, men der arbejdes på sagen, og i disse dage går det løs i vinterhveden, der skuffer lidt i forhold til budgettet med 5,5-6 ton pr. hektar, men af god brødkvalitet.

Rugen gav 5,5 ton pr. hektar, holdt brødkvaliteten og er netop solgt til 160 kr. pr. hkg. Vinterrapsen er også bjærget med et gennemsnitsudbytte på 3,2 ton/ha, og den er også blevet solgt til en pris på 375 kr. pr. hkg.

»Rapsen så noget blandet ud undervejs, så der er udbyttet tilfredsstillende. Og det er udbytterne generelt her set i forhold til, hvad der ellers er høstet i år i Slovakiet, hvor udbytterne som følge af hård tørke er reduceret med 40-50 procent. Det giver også udfordringer, når det gælder halmen.

»Vi presser på vores eget, plus 350 hektar som jeg heldigvis fik lavet aftaler på i god tid. Selv rapshalmen presser vi til strøelse.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle