I Polen er høsten i fuld gang, og inden længe vil det meste korn være i hus. Høsten i Polen har ikke været helt problemfri i år, da en del korn er høstet med høje vandprocenter og nu skal tørres.

Flere danske landmænd driver landbrug i Polen. En af dem er Niels Hjorth fra Nordjylland, der ud over sit medejerskab i Polen også ejer et landbrug i Danmark, hvor der drives 400 hektar. Niels Hjorth er medejer af selskabet Scan-Pol Farming, der i alt dyrker 1.900 hektar i Polen. Selskabet dyrker raps, hvede, sukkerroer og majs til biogas. Niels Hjorth fortæller, at høsten af raps og hvede for deres vedkommende nu er slut. Udbytterne har været lidt under forventet, men til gengæld har kvaliteten af både raps og hvede vist sig at være god. Scan-Pol havde i år budgetteret med et rapsudbytte på 3,5 ton per hektar, men opnåede kun 3,2 ton per hektar. For hveden derimod var der budgetteret et udbytte på 6 ton per hektar, og her opnåede de et resultat på 6,4 ton per hektar.

»I år glæder vi os især over, at priserne er højere end budgetteret,« siger Niels Hjorth. Al hveden er brødhvede og har et proteinindhold på 13,5 procent og et faldtal på 300. Desværre har Scan-Pol haft problemer med at få kornet tørt nok.

»Vi har store mængder af hvede liggende med 18-19 procent vand, som skal tørres.« Han forklarer, at det tager 30 dage, inden kornet er tørret. Sidste år havde man i Polen store problemer med at køre i markerne under høsten på grund af de store nedbørsmængder. Niels Hjorth forklarer, at høsten på det punkt har været noget nemmere i år.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle