Hamp giver højere mælkeydelse

Køer fodret med hampekager giver mere mælk end traditionelt fodrede køer, viser svensk undersøgelse.

En svensk undersøgelse viser, at køer fodret med hampekager, som er restproduktet efter koldpresning af hampefrø, giver op til fire kg mælk mere om dagen, end køer fodret traditionelt.

Undersøgelsen er publiceret på Landbrugsinfo, og årsagen til den højere mælkeydelse skønnes at være hampekagernes høje indhold af protein.

Køerne i kontrolgruppen fik en pelleteret blanding med korn- og roeprodukter.

Kun få hektar i Danmark

I Danmark er dyrkning af industrihamp lovligt, og der er godkendte sorter til rådighed. At en sort godkendes, kræver blandt andet, at indholdet af euforiserende stoffer (THC-indholdet) er meget lavt.

Bodil Engberg Pallesen, seniorkonsulent hos AgroTech, fortæller, at kun få hektar dyrkes med hamp i Danmark, hvorimod dyrkning af hamp er mere udbredt i Canada.

Hampeolie indeholder en høj andel flerumættede fedtsyrer af slagsen omega-3, 6 og 9. Olien er derfor anvendelig til fødevareproduktion, og med den svenske undersøgelse in mente kan restproduktet - hampekagen - være interessant som indhold i kvægfoderblandinger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle