Hemmeligt hvad regering fik at vide om vandløbsforum

Naturstyrelsen vil ikke oplyse, hvad de fortalte regeringen om Vandløbsforums arbejde.

Naturstyrelsen holder kortene tæt til kroppen, når det gælder, hvad de har oplyst regeringen om Vandløbsforums arbejde. LandbrugsAvisen bad ellers om aktindsigt, da Landbrug & Fødevarer i februar kritiserede, at Naturstyrelsen havde lavet den såkaldte basisanalyse tilsyneladende uden at bruge input fra Vandløbsforum. Men Naturstyrelsen har givet afslag på aktindsigt. Derfor får offentligheden ikke at vide, hvilke oplysninger regeringen fik.

 

Uforståeligt

Niels Peter Nørring, direktør i L&F, Miljø og Energi, undrer sig:

»Det er komplet uforståeligt, at Miljøministeriet ikke vil fremlægge, hvad der er fremsendt om, hvilke synspunkter de forskellige interessenter har haft,« siger han.

L&F undrer sig blandt andet over, at der er så mange vandløb med i basisanalysen, og at de er klassificeret forkert. De er kaldt naturlige i stedet for stærkt modificerede. Han tvivler på, de har fået en nuanceret information.

»Det er som om, basisanalysen slet ikke har taget højde for Vandløbsforums arbejde. Hvis regeringen havde fået en rimelig fremlæggelse af diskussionerne i Vandløbsforum, havde man truffet en beslutning tættere på den, vi ønsker,« siger Niels Peter Nørring.

Forargeligt siger ordfører

Det er ikke kun L&F, der synes, det er besynderligt, at man ikke kan få at vide, hvad politikerne har fået af oplysninger. Det samme gør miljøordførerne Jørn Dohrmann (DF) og Villum Christensen (LA.)

»Det er forargeligt, når så mange bruger tid på at få noget fagligt banket ind i basisanalysen, at man ikke kan kigge dem i kortene. Så vil man jo mistænke embedsmændene for at politisere,« siger Villum Christensen.

Naturstyrelsen bruger blandt andet som begrundelse for afslaget på aktindsigt, at »det er et tungtvejende hensyn, at der sker en beskyttelse af den politiske beslutningsproces i den konkrete sag.«

Den formulering undrer også miljøordfører Henrik Høegh (V).

»Vandløbsforums opgave er at komme med data og faglige argumenter – hvordan kan det være et tungtvejende hensyn, at man ikke får at vide, hvilke faglige argumenter, de har?« spørger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle