Her føler man sig godt tilpas

Kasper Vang-Hansen faldt til med samme, da han begyndte sit job hos sin nye arbejdsgiver, Lennart Westh på Simblegården ved Klemensker på Bornholm. Han havde brug for tre måneders praktik, før han var klar til sit næste skoleophold, men han valgte at blive på jobbet i et helt år.

»Her har man lov til at have en mening. Man har ansvar og bliver taget alvorligt. Man bliver lynhurtigt integreret i det sociale liv på gården,« fortæller Kasper Vang-Hansen, der har indstillet sin arbejdsgiver til titlen Landbrugets bedste Arbejdsplads 2008. Bedriften er nu regional vinder i LandboUngdoms konkurrence. Den nationale vinder kåres på Dansk Landbrugs delegeretmøde i november.

Når Kasper Vang-Hansen har været på skole og taget landbrugsuddannelsens modul 2, vil han gerne tilbage til en fast ansættelse på Simblegård.

Han lægger vægt på, at når han selv spørger og søger oplysninger, tager arbejdsgiveren og kollegerne sig også tid til at forklare, hvordan tingene hænger sammen.

»Der bliver aldrig givet en opgave, uden at det bliver forklaret, så man lærer noget af den. De forklarer det, så de er sikre på, at man kan udføre opgaven selv næste gang,« fortæller han.

Kasper Vang-Hansen er mest i marken, hvor han kører med halmpresse, pløjer, kører gylle mv. Det sker ikke alene på gårdens egne marker men også med gårdens materiel for andre landmænd. Af og til er der også vaskearbejde i stalden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle