Himmerland løb med Holsteins præmier

15 af 28 ærespræmier inden for Holstein gik til fire himmerlandske besætninger. En af dem tog endda fire præmier på fire dyr.

Der blev sunget og skålet højt og længe ved bordene hos de himmerlandske udstillere på Landsskuet fredag aften.

Hele 15 af 28 mulige ærespræmier er hentet til Himmerland, og bag succesen stod fire rutinerede udstillere.

»Vi havde store forventninger på vegne af Niels Erik Haahr, da han ikke har udstillet i fem år på Landsskuet. Og forventninger blev indfriet til fulde,« sagde Anton Hammershøj, formand for den himmerlandske Dansk Holstein forening.

Hentede selv ærespræmie

Selv tog han én ærespræmie med hjem, og resten blev fordelt med ni til Niels Erik Haahr og resten af Anderstrup-teamet. Evald Kristensen fik én ærespræmie, mens Oluf Bøgh fik fuldt hus med fire ærespræmier på fire dyr.

De fire himmerlændinge hjælper normalt hinanden på skuerne, og Anton Hammershøj lagde ikke skjul på, at succesen var en god anledning til at drille andre avlsforeninger.

Han tilskrev succesen den gode besætning hos Anderstrup Holstein I/S, som også hentede ni ærespræmier på ti dyr.

Det gik pænt godt

»Det gik da pænt godt,« smilede Niels Erik Haahr smørret, efter at han tog endnu en titel hjem.

Torsdag på Landsskuet blev de tre champion-titler givet til Anderstrup, og fredag hentede Niels Erik og resten af A-holdet fra Anderstrup Holstein yderligere en titel hjem, da bedste besætningsgruppe ved Holstein også gik til Niels Erik og ko.

Faktisk kom også den næstbedste besætningsgruppe fra Anderstrup, og hele udvælgelsesprocessen var svær, erkender Niels Erik Haahr.

»Vi startede tidligt med at spotte favoritterne. Men det var svært,« siger han,

Anderstrup Holstein har ikke udstillet de sidste fem år, da Niels Erik har været dommer for Holstein. Årets succes in mente overvejer han, om han skal sætte dommergerningen på standby.

Et kæmpe aktiv

»Niels Erik er et kæmpe aktiv for racen, fordi han er forudseende og tør satse på nye genetiske kombinationer. Han er skyld i, at vi nu kan eksportere tyre til udlandet,« sagde Anton Hammershøj.

De fire familier boede dør om dør på campingpladsen ved skuet, og det er medvirkende til at skabe et godt sammenhold.

»Det har kun handlet om køer og om at være sammen,« siger Anton Hammershøj.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle