Himmerlandskød kan selv, vil selv og gør selv

Tempo og ambitioner fejler intet hos Himmerlandskød. Tværtimod har skabertrang - og et stigende mod på at gå selv - skabt stærke resultater i kreaturslagteriet fra Aalestrup.

Ejerleder Lars Andersen, med børnene Christoffer og Louise i solid oplæring, har fart på væksten og har i de seneste år taget mærkbare markedsandele på de danske kreaturer.

Da han for 40 år siden startede i selskabet, blev der slagtet 15.000-16.000 dyr årligt. Sidste år blev der kørt 104.000 dyr gennem de fire lokationer i Midt- og Nordjylland.

I år har Himmerlandskød igen planer om at kapre markedsandele - især fra storebror Danish Crown. Den slags lykkes kun, hvis man formår at matche afregningen til leverandører - og også laver et bette plus på Himmerlandskøds bundlinje.

Sidste år skete det bemærkelsesværdige, at branchen brød med det ellers vante samarbejde om de vigtige huder, der i mange år er blevet sendt til sydfynske Scan-Hide Amba.

En længere tids uenighed om, hvor mange penge andelshaverne skulle binde i Scan-Hide, der havde svært ved at afsætte huderne på et presset lædermarked, endte med, at Himmerlandskød og to andre sagde farvel.

De to øvrige lykkedes det Danish Crown at fastholde som kontraktleverandører, men Himmerlandskød ville selv. I februar annoncerede selskabet et samarbejde med norske Norilia, der fremover skal afsætte de vigtige huder. Farvellet til Scan-Hide kostede 3,5 mio. kr., men Lars Andersen forventer at tjene det ind på sigt.

Snart skal han dog planlægge større sager. Væksten har fyldt slagtekapaciteten til bristepunktet - og allerede i foråret luftede Lars Andersen, at man overvejede, hvordan der skal skabes plads til fremtidens udvidelser.

Faktaboks

Ejet af Lars Andersen, samt børnene Louise Rosbjerg Andersen og Christoffer Rosbjerg Andersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle