Hjemsendte elever må vente på nyt

Alle landbrugsskoler er lukket. Hjemsendte elever kan endnu ikke få at vide, om de kan komme til normal eksamen i juni.

Ingen ved med sikkerhed, hvor længe landbrugsskolerne skal forblive lukket. Derfor er det for tidligt at afgøre, om eleverne kan komme til normal eksamen i juni, eller om skolerne i stedet må benytte andre modeller såsom brug af standpunktskarakterer.

Det siger Jens Munk Kruse, forstander ved Dalum Landbrugsskole og formand for Foreningen for Danske Landbrugsskoler. »Vi er så heldige, at vores eksamener først ligger i juni modsat rigtig mange af de andre erhvervsskoleuddannelser, som har eksamener i både marts og april. Det giver os lidt mere tid at løbe på«.

Lukket til efter påske

Jens Munk Kruse drøftede i denne uge corona-situationen med de øvrige landbrugsskoleforstandere oven på regeringens melding om, at skolelukningerne, som indledtes 12. marts, fortsætter i alt fald tre uger endnu til efter påske, 14. april.

»Hvis det bliver muligt at starte skolerne op umiddelbart efter påske, er der formentlig tid til at gennemføre eksamenerne planmæssigt. 0mvendt er det nødvendigt at have et beredskab for, hvad der skal ske, hvis skolerne ikke kan åbne«, siger Jens Munk Kruse.

»Det er for tidligt at sige, hvad det ender med. Hvis der skal ske ændringer, er det noget, vi skal drøfte i de faglige udvalg og skolerne indbyrdes. Så langt er vi overhovedet ikke kommet«.

Skoler mister penge

Jens Munk Kruse glæder sig midt i al usikkerheden over, at Undervisningsministeriet og regeringen har fastholdt taxameter-tilskuddene til bl.a. landbrugsskolerne uændret under corona-krisen.

Til gengæld vil en række skoler miste penge på aflyste AMU-kurser, andre kursusaktiviteter og internationale aktiviteter.

»Vi er nogle stykker, som får en økonomisk lussing på den konto. Men taxameterpengene er trods alt det, der betyder mest for os alle sammen«.

Elever savner skolen

Jens Munk Kruse understreger, at det er hans opfattelse, at det kører godt med at fjernundervise eleverne.

»Min bekymring kan være, om vi holde den gejst oppe, når der er gået tre uger. Eleverne vil hellere tilbage på skolen, og nogle af dem hader allerede den her situation. Det gør jeg sådan set også selv«.

Faktaboks

11 landbrugsskoler har sendt elever hjem

  • Samtlige landbrugsskoler sendte eleverne hjem 12. marts, i alt anslået ca. 1.300 unge.
  • Skolerne forbliver lukket til efter påske, har regeringen meldt ud. Eleverne får i mellemtiden fjernundervisning og opgaver tilsendt via deres computere.
  • Hvis skolelukningerne forlænges yderligere, kan det blive svært at gennemføre normale eksamener i juni.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle