Hollænderne kommer

Efter flere års fravær er de hollandske landmænd igen interesserede i danske gårde.

Det er ved at være længe siden, at der har været salg i danske gårde til hollandske landmænd. Men det kan der meget vel blive lavet om på inden for en overskuelig fremtid.

Det mener i hvert fald Hans de Vries, som i mange år har formidlet ejendomme i Danmark og Sverige til tyskere og hollændere. Efter en periode på et par år, hvor der har været helt stille på markedet, er der nu igen hollandsk interesse for Danmark.

"Jeg har haft flere henvendelser på det seneste, hvor hollændere er interesserede i at købe danske ejendomme," forklarer Hans de Vries.

.

Både unge og gamle

Hans de Vries forklarer, at det både er unge og ældre hollændere som er interesserede i at købe danske mælkebedrifter. Der har været henvendelser fra yngre mennesker, som har sat huset i Holland til salg, men der har også har været interesse fra landmænd, som allerede er etableret i Holland.

De hollandske jordpriser ligge ifølge Hans de Vries mellem 35.000 og 55.000 euro pr. hektar, hvilket svarer til priser op mod 400.000 kroner for en hektar jord. De priser har fået Hans de Vries kunder til at vende blikket mod Danmark, hvor jordpriserne er en del lavere, hvilket gør det nemmere at få økonomien til at hænge sammen, hvis man vil købe en bedrift.

En af fordelene for hollandske landmænd i Danmark er muligheden for at få YJ-lån, som kan gøre det nemmere at få de økonomiske ender til at mødes. Noget der ikke er muligt i Holland eller Sverige, hvor Hans de Vries også formidler ejendomme.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle