Husdyrlovens anmelde-ordninger virker ikke

Formænd klagede over manglende effekt af de nye anmeldeordninger, især for svineproducenter. L&F sætter undersøgelse i gang.

Landbrug & Fødevarer og Videncentret for Landbrug vil snarest tage kontakt med konsulenterne på landets rådgivningscentre for at indsamle erfaringer med Husdyrlovens nye anmeldeordninger.

"Vi skal have erfaringerne ind, og hvis det ikke virker, vil vi hurtigt tage sagen op med miljøministeren, for så skal det bare laves om," fastslog direktør Niels Peter Nørring, Landbrug & Fødevarer.

Det skete, efter at en række formænd skarpt havde kritiseret anmeldeordningerne for ikke at virke.

"Jeg får hver uge henvendelser fra svineproducenter der siger, det ikke virker overhovedet - de kan ikke bruge dem til en pind," fastslog blandt andre Kristian Gade, Holstebro-Struer Lbf.

Niels Jørgen Pedersen, fung. formand, fastholdt dog, at han også hører fra landmænd, der har glæde af anmeldeordningerne, og som ved hjælp af dem får etableret stalde og staldændringer uden stor miljøgodkendelse.

Nyt udvalg

I de næsten to timer, som den intense debat om vandplaner, randzoner, vandløb m.m. varede, modtog formandskabet adskillige opfordringer til at holde fuld damp, også i det videre forløb omkring vandplaner og Grøn Vækst.

Det garanterede Niels Jørgen Pedersen og miljødirektør Niels Peter Nørring.

De oplyste desuden, at der bliver nedsat et nyt "Vand- og Natura 2000 Udvalg" bestående af tre-fire lokale formænd, tre-fire lokale konsulenter samt repræsentanter fra Axelborg og Videncentret. Det skal koordinere samarbejdet mellem lokalforeninger, Axelborg og Videncentret og levere indspil til primærbestyrelsen.

"Vi udsender et kommissorium lige efter landsformandsmødet. Senest 2. maj skal de fire regioner indstille, hvem man gerne vil sætte i udvalget," sagde Niels Jørgen Pedersen.

hac

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle