Mange økologer spørger naturligt nok, om vi er ved at have nået bunden for de prisfald, vi har oplevet hen over høsten. Høstudbytterne herhjemme har ligget over middel i store dele af landet. Det betyder, at vi er velforsynede med korn til foder, hvilket har sænket prisen på foderkorn generelt, mens det er gået særligt hårdt ud over korn med omlægningsstatus. I første omgang betyder det, at behovet for at importere korn er reduceret drastisk sammenlignet med sidste år.
Produktionen i Tyskland ligger under middel i flere delstater. Efterspørgslen retter sig mod grynhavre, spelt og bælgsæd. Til gengæld er der rigeligt med foderkorn til rådighed.
Foderkornspriserne har fundet en leje, hvor de sandsynligvis bliver liggende frem til næste høst. Til gengæld er der gode chancer for, at priserne på konsumkorn (især grynhavre og spelt) vil stige frem mod næste høst. Bælgsæd har også potentiale til at stige hen over vinteren. Det kan endnu lade sig gøre at så spelt, og forårets markplaner bør indeholde både grynhavre og bælgsæd.
Graferne viser prisudviklingem i perioden fra 2016 til nu for spelt (uafskallet), ært og hestebønner.