Hvalpe har godt af børnehaven

Minkhvalpene i børnehaven skal have let adgang til noget meget tyndt foder og til frisk vand.

De hvalpe, der har behov for ekstra hjælp, kan med fordel sættes i en børnehave. Samles hvalpene dér, skal man ikke hele farmen rundt for at give dem den ekstra pleje, de skal have. Minkhvalpene i børnehaven skal have let adgang til noget meget tyndt foder og til frisk vand.

At de har let adgang til disse to ting gør, at det kan være en udfordring at holde et fornuftigt miljø i børnehaven, men med hyppig udskiftning af strøelse kan det lade sig gøre, og det er utroligt at se, hvor hurtigt hvalpene kan rette sig, når de får den rigtige pleje. Normalt kan hvalpe, der er mellem 4,5 og 5 uger gamle, klare sig i børnehaven. De sent fødte hvalpe kan som regel komme i børnehave, fra de er 4,5 uger gamle.

Fodring

Fodres der én, to eller tre gange om dagen er ikke det væsentligste i denne periode. Der skal bare altid være foder på tråden – mere eller mindre. Tiden med tom tråd bør ikke overstige tre timer. Bliver der nogle dage med megen varme og sol, kan det dog være en fordel ikke at udfodre det hele på én gang men over minimum to gange, så foderet ikke bliver kedeligt eller endda dårligt.

Nogle avlere oplever, når der fodres meget ud på redekasselåget, at kulden fra det kolde foder slår ned i reden. Fodr derfor altid i den side, hvor redekassehullet er, så reden kan holdes varm og tør i den anden ende - så vidt det er muligt.

Stadig skal der være så meget vand i foderet som muligt. Hvalpenes alder på farmen spænder bredt i år, og de har alle brug for så meget vand som muligt for at aflaste tæven og sikre den bedste tilvækst hos hvalpene i den kommende tid.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle