Ifølge Ib Jensen er Bæredygtigt Landbrug for langt ude.

Jeg er af en anden opfattelse. Jeg er ikke medlem af foreningen, men jeg har meget tilovers for, at de gør noget samlet på vegne af deres medlemmer.

Metoderne, de bruger for at skaffe sig indflydelse, behøver alle ikke være enige i. Lad nu foreningens medlemmer selv vurdere det.

Det er efter min mening ikke særlig hensigtsmæssigt at bruge kræfter på at kritisere andre, det er situationen for alvorlig til.

Tænk, en regering der ikke respekterer Grundloven, hvori der står: Ejendomsretten er ukrænkelig. Man kan derfor ikke fastlægge restriktioner uden faglig dokumentation. Jeg hører også fra organisationsfolk, at vi skal opføre os ordentligt, så vi også fremover kan forhandle med politikerne.

Man kan ikke forhandle med politikere, man ikke kan respektere - og som har så lemfældig omgang med grundloven. De har tilsyneladende så lidt føling med erhvervets betingelser, at de påfører os den ene faldgrube efter den anden. Vi kommer til at fremstå som lovbrydere over for den måbende befolkning.

Det bliver ikke nemmere for den yngre generation af bønder at bevæge sig i dette virvar af forhindringer, og de vil formodentlig slet ikke finde sig i det.

Så Ib Jensen, Landbrug & Fødevarers bestyrelse, har nok af opgaver at arbejde med uden at bruge ressourcer på andre. Det er jo det samme, vi arbejder for.

Gå nu samlet til Christiansborg og fortæl dem: Nu er bægeret godt og vel fyldt. Nu er nok nok.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle