Hvilken almindelig plov pløjer bedst?

Seks helt almindelige fabriksproducerede plove dyster om titlen som Danmarks bedste.

Fredag og lørdag 24.-25. oktober afholder Danmarks Landboungdom det traditionsrige danmarksmesterskab i konkurrencepløjning. Og mens deltagerne her ofte har meget specialiserede plovtyper, så har besøgende mulighed for at se seks helt almindelige vendeplove dyste mod hinanden. Det sker fredag, når der samtidig med det ordinære DM afholdes DM i fabrikspløjning.

De seks plove skal pløje et givent areal, som bedømmes af en række dommere. Men bedømmelsen sker først efter pløjningen, så dommerne ikke ved, hvilket mærke der har pløjet hvilken parcel.

Fire- og femfurede plove

Tre firefurede og tre femfurede plove deltager.

Kongskilde stiller op med en femfuret Överum Vari Flex CX Plus med XL underplov EM-forplove. Hos Kverneland deltager man ligeledes med en femfuret LB100 med Krop 28 underplov. Ploven har desuden rulleskær på bagerste fure. Sidste plov med fem furer kommer fra Lemken i form af Juwel 8VT L100. Den blå Juwel vil køre med W52 underplov og forplove med fureknive - og ligeledes rulleskær på den sidste fure.

Brøns Maskinforretning deltager med en Grègoire-Besson RWY6, som er en firefuret vendeplov med hydraulisk regulerbar furrbrede og hydraulisk stensikring. Også landhjulet er hydraulisk styret. Underploven er H8.

De to sidste deltagere, Flex Trading og G.K.M, stiller op med henholdsvis en Agrolux MRWT firefuret vendeplov med AX underplove og en Vogel & Noot XMS950 ligeledes firefuret med WY400 underplove.

De seks deltagere varierer i vejledende priser fra 132.600 til 290.000 kroner, så der er god mulighed for at opleve plove til forskellige priser. Kriteriet for at stille op i DM i fabrikspløjning er, at plovene ikke er modificerede på nogen måder fra fabrikken.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle